Terapii samanice

S-a publicat 29 mai 2022 de Luna Bendisa

Adevărata terapie înseamnă mult mai mult decât simpla lipire a cioburilor sau decât încercarea de a umple o gaură neagră care se tot adâncește. Terapia e, de fapt, aventura întreprinsă pentru a scăpa de amăgirile care nu te-au lăsat să crești; ea te ajută să-ți descoperi calitățile și geniul înnăscut. Dacă vrei să te vindeci, caută un terapeut care să aibă calitățile de mai jos, calități pe care ar trebui să le aibă și un bun profesor, preot, consilier, mentor sau arbitru:

Un bun terapeut scoate la lumină ce ai mai bun în tine, fără a-ți arăta tot timpul punctele slabe. După ce termini ședința te simți mai ușor, mai liber și mai puternic sau te simți blocat și derutat?

Un bun terapeut este, în general, vesel și sănătos. Bineînțeles, nu ar fi corect să-i cerem să fie perfecțiunea întruchipată, dar comportamentul său ar trebui să denote atitudinea și energia spre care aspiri. „Nu cumpăra niciodată regenerator pentru păr de la un chel.“

Un bun terapeut este autentic, iar viața sa reflectă valorile pe care ți le recomandă și ție. Trebuie să recunoască faptul că nu e perfect și uneori omul din el ne poate învăța mai mult decât specialistul din el.

Un bun terapeut creează un climat de încredere și colaborează cu pacientul său.

Un bun terapeut te ajută să-ți descoperi valențele proprii, pentru că tu ești cel care face toată treaba, nu el. Știe că deții cheia răspunsurilor și rolul său este de a te ajuta s-o descoperi. Niciodată nu trebuie să te forțeze să mergi pe calea pe care ți-o arată; îți sugerează și te îndrumă, dar alegerea îți aparține.

Un bun terapeut știe că ești o ființă complexă, iar programul său terapeutic se va adresa tuturor laturilor vieții tale. Îți respectă mintea, emoțiile, trupul și sufletul și te ajută să realizezi echilibrul dintre ele.

Programeaza-te aici

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: